Friday, May 17, 2013

Gangnam StyleGangnam Style adalah salah satu dari fenomena hiburan dunia. Adakah anda tahu dari manakah bermulanya Gangnam Style.. 


"Gangnam Style" adalah kata baru Korea yang merujuk kepada gaya hidup yang berkaitan dengan Daerah Gangnam Seoul, di mana orang yang bergaya, hip dan memancarkan tertentu sepatutnya "kelas." Istilah ini telah disenaraikan dalam senarai perbendaharaan kata mingguan Time sebagai cara yang dikaitkan dengan gaya hidup mewah di daerah Gangnam Seoul. Psy disamakan Daerah Gangnam untuk Beverly Hills, California, dan berkata dalam satu wawancara bahawa beliau berhasrat dalam erti kata yang dipintal jenaka dengan mendakwa dirinya sebagai "Gangnam Style" apabila segala-galanya tentang lagu, tarian, kelihatan, dan video muzik adalah jauh daripada apa-apa kelas yang tinggi.

"Orang yang sebenarnya dari Gangnam tidak pernah menyatakan bahawa mereka adalah ia hanya posers dan wannabes yang meletakkan atas menyiarkan dan mengatakan bahawa mereka adalah" Gangnam Style "-jadi lagu ini sebenarnya poking menyeronokkan pada orang-orang jenis orang yang cuba sangat keras untuk menjadi sesuatu yang mereka tidak. "

Rundingan lagu tentang "teman wanita yang sempurna yang tahu bila untuk diperhalusi dan apabila untuk mendapatkan liar." Menahan diri lagu "오빤 강남 스타일 (Oppan Gangnam Style " telah diterjemahkan sebagai "Abang Besar adalah gaya Gangnam", dengan psy merujuk kepada dirinya sendiri. Dalam temu bual dengan The New York Times, psy mendedahkan bahawa peminat Korea mempunyai harapan yang besar tentang menari, jadi dia merasakan banyak tekanan. Dalam usaha untuk bersaing dengan harapan, beliau belajar sukar untuk mencari sesuatu yang baru dan tinggal sehingga lewat malam selama kira-kira 30 malam untuk datang dengan "Gangnam Style" tarian. Sepanjang perjalanan, dia telah diuji pelbagai "cheesy" pergerakan tarian yang diilhamkan haiwan dengan koreografer, termasuk panda dan kanggaru bergerak, sebelum menetap untuk berlari kuda, yang melibatkan berpura-pura untuk menunggang kuda, seli memegang tampuk dan berputar menjerat a, dan bergerak ke bahagian yang lari kencang kaki-shuffling.
Dalam temu bual dengan Reuters, psy mendakwa bahawa "Gangnam Style" pada asalnya dihasilkan hanya untuk peminat K-pop tempatan. Pada Julai 11, psy dan label muzik YG Entertainmentstarted membebaskan beberapa penggoda promosi untuk "Gangnam Style" kepada pelanggan mereka di YouTube. Pada 15 Julai 2012, video muzik penuh "Gangnam Style" telah dimuat naik ke YouTube dan telah serta-merta sensasi, menerima kira-kira 500,000 views pada hari pertama. Walau bagaimanapun, di Jerman, pertikaian yang berterusan antara YouTube dan theGEMA (prestasi pertubuhan hak asasi di negara ini) mengenai isu-isu hak cipta telah membawa kepada beribu-ribu video muzik termasuk "Gangnam Style" disekat di negara ini. Sumber Wiki.Share:

0 comments:

Post a Comment

Categories

#tb2tv #vmy2014 2014 2015 7Eleven air AisCream Anak Yatim Asam Pedas Asap Steamboat and Grill Awek Legoland Azahariroslan Bandar Iskandar Batal Puasa beach Berbuka Puasa Bisik Bisik-Bisik Blog blogger BolaSepak Broframestone Buah Bubble Buffet Ramadhan Buffet Ramadhan Casa Ombak Bukit nur bustop cbr250 Cool Blog Countdown 2014 cuci cuti-cuti Daily Self Potrait Denai Hati Doa Doa Selepas Solat Drinks & TidBits Elektrik Event facebook Facebook Tips Fan Felda Residence Hot Springs felda travel Fireworks Food Food Review Football Fullhouse Garden Cafe Gold Coast GoMo google gua Hiraq Hangus Hello Kitty honda Hot Springs Hotel Hotel Review hujan Iftar internet itsmepuex jabal nur Jacuzzi Jalan Jalan Cari Makan Jaya One Jimat Johor Bahru Kacang Pol Kambing Panggang Karaoke Kerja Banyak kipas Kuih Raya Kuih-muih Kura Kurma Laman Kayangan Lego Land Live Band Love Lucky Draws lunch macam cantik macam comel Magnum Makan Makkah malaysia Marah Marketing Marketing Promotion Marketing Tips Meebandung melaka Melastik Bintang Menarik Mewah Milk Tea Mitsubishi Mitsubishi Electric Morib morning Mrspuex Multi Skrin Namiacinta Nasi Arab Negeri Johor night market Nurul Izzah Catering Office Table Pakej Haji Pakej Umrah 2017 Pakej umrah 2018 pantai morib Parody Pening Perak Petaling Jaya peugeot Peugeot 208 Produk Puasa Pulut Mangga Puteri Harbor Putra Heights QR Code Ramadhan Rambut Refrigerator Restaurant Restoran Sedap Seksyen 7 Selamat Tahun Baru Selangor Selfie seri costa Shah Alam shoot Silka Johor smartphone Solat Solat Maghrib sportrim Steamboat Straet Thai Streatthai Streeng Lock sunday Sungai Klah Sungkai sunset tablet tanah haram tb2tv Teh Tarik tembak Terima kasih Thai Food Thai Tea Things To Do Tom Yam Tourism travel travel blogger tv Umrah Umrah Tour Leader Vacation vblog vblogger Ventilation video video blog Villa Vlogger vmy2014 Warranty Zikir

Pageviews